Uyku Danışmanına Ne Zaman İhtiyaç Duyarım?

Başka bir sinir bozucu gece mi?

Bebeğinize düzenli uyku uyutmakta zorlanıyor musunuz?

Yorgun mu hissediyorsun?

Yalnız değilsiniz.

Aslında, bebeklerin %75’i uykularında zorluk yaşamaktadırlar. İyi haber şu ki, bu şekilde olmak zorunda değil. Bir ebeveyn olarak, güvenli bir uyku ortamı sağlamak, tutarlı yatma zamanı rutinleri oluşturmak ve bebeğinizin sağlıklı uyku alışkanlıkları geliştirmesine yardımcı olmak dahil, bebeğinizin mümkün olan en iyi uykuyu almasına yardımcı olmak için elinizden gelen her şeyi yapmak istersiniz. Zorlandığınız yerde bir uzmandan destek almak sizin en doğal hakkınız.

Ağlatmadan Bebek Uyku Eğitimi Nasıl Verilir? Sorusu yine ailelerin en çok sorduğu sorulardandır. Maalesef ki geçmiş yıllarda cry it out/ferber yöntemi çok popüler olmuş ve şu an ailelerin korkusu haline gelmiştir. Günümüzde bu yaklaşım çoğu ekol tarafından uygun bulunmamaktadır. Ağlamak bebeklerimizin temel ihtiyacı ve kendilerini ifade etme biçimleridir. Bununla birlikte bütüncül uyku yaklaşımı sağlıklı uyku alışkanlıkları kazandırırken bebeklerin tek başlarına ağlamaya bırakılmaları gibi bir yöntem kesinlikle kullanmaz.

Konu bebeklerde uyku eğitimi olduğunda, işler her zaman mükemmel değilse kendinize yüklenmeyin. Bebeğim için uyku eğitimine ne zaman başlamalıyım sorusu sizin ve bebeğiniz için hazır olduğunuz zaman olmalıdır. Bu sabır gerektiren bir süreçtir. Bebeğinizin uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı zor bulduğu zamanlar olacaktır. Yapabileceğiniz şey, tutarlı olmaya ve rutinler oluşturmaya çalışmaktır. Uyku saatlerini ve alışkanlıklarını değiştirmek aşamalı bir süreçtir, bu nedenle bebeğinize ve kendinize karşı sabırlı olun.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir